Friday, August 3, 2007

Najvaznija medjunarodna debatna desavanja u Novembru!

Drugari!

Da ne bude kako mi "matori" pricamo prazne price o tome kako je lepo debatovati po medjunarodnim turnirima, a i da biste eventualno odlucili da odete na poneki od tih divnih dogadjaja, najavljivacemo sve vaznije turnire na ovom blogu, i to u sazvakanoj (sto upravo mozete procitati u ovom postu) i duzoj (3 prethodna ili sledeca, kako vam se hocne, bloga):


9-10.11.2007.
Oxford

(najveci turnir posle evropskog, a mozda i na vecem nivou od evropskog)
Registracija pocela, participation fee 140 eura
Team cap 140,
Institution cap 3,
No n-1 rule for international package


16-17.11.2007.
Cambridge

(nesto manji turnir, ali je jako zgodno sto ide odmah posle Oxforda, pa ako ste vec u Engleskoj...)
Registracija pocinje posle evropskog, cim saznamo pojedinosti okacicemo ih kao novi post
Team cap 88+


17-25.11.2007.
Slovenia Fifth International Debate Academy,Ormož

Akademija, koja je stvarno izuzetno internacionalna, i turnir 24-25.11. na kome se moze ucestvovati nezavisno od akademije.
U svakom slucaju, sigurno jednostavnija za organizaciju putovanja, a i jeftinija (narocito ukoliko se samo ode na turnir). S obzirom da debateri vec godinama idu na akademiju i da sa Slovenijom imamo lepu saradnju, vec sam kontaktirala organizatore i videcu koje sve mogucnosti popusta imamo, a na vama ostaje da mi javite ko je sve zainteresovan i tacno za sta. Detalje cu takodje okaciti cim ih budem imala.


U svakom slucaju, MOLIM VAS da razmislite i sto pre javite ukoliko ste zainteresovani za bilo koji od ovih dogadjaja, jer ce sledeca nedelja biti idealna za dobijanje dodatnih informacija od ljudi u Istanbulu. Ukoliko postoji vasa zelja da odete, uz verovatnocu da cete imati vremena, debatnog partnera i barem deo para - javite mi da ste zainteresovani, jer UVEK postoje nacini da deo para za put obezbedimo preko fondacija koje imaju te programe. Dakle, nemojte da vas cena turnira u Engleskoj ODMAH obeshrabri - razmislite i javite mi se sto pre!

Pozdrav i kuckamo se!!!

Jovana

1 comment:

Anonymous said...

Well written article.